sobota 25. října 2014

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Co budete potřebovat:


  • špagety - nejlépe Barilla n. 5
  • olivový olej
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • drcené chili
  • parmazán
  • petržel - sušená nebo čerstvá

Postup:

Dáme vařit špagety, množství odhadneme podle počtu strávníků. Ale nebuďte jak Katka v mekáči a nezapomeňte na sůl..

Oloupeme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky. Já dávám tak 6 - 8 stroužků na půl balení špaget (cca 2 porce).


Na pánvičce si rozpálíme olivový olej a dáme do něj plátky česneku. Teplotu nastavíme tak, aby olej trochu probublával, ale tak, aby česnek nezhnědnul. 

Chvíli před tím, než jsou špagety uvařené naběračkou nalijeme trochu vody z hrnce do horkého oleje. Je možné, že to bude trochu prskat, ale jen chvíli... Olej s vodou ze špaget na pánvičce promíchejte. A nejjednodušší, ale výborná omáčka je hotová.

Špagety zceďte, vraťte zpátky do hrnce a zalijte celým obsahem pánvičky. Přidejte pepř, chili, petržel a promíchejte.. Koření tam nejde tolik, aby byly špagety hezky barevné... Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán. 

Špagety hned podávejte a ještě je na talíři posypte parmazánem.

A to je vše přátelé!

Žádné komentáře:

Okomentovat