Co budete potřebovat:
- špagety - nejlépe Barilla n. 5
- olivový olej
- česnek
- sůl
- pepř
- drcené chili
- parmazán
- petržel - sušená nebo čerstvá
Postup:
Dáme vařit špagety, množství odhadneme podle počtu strávníků. Ale nebuďte jak Katka v mekáči a nezapomeňte na sůl..Oloupeme česnek a nakrájíme ho na tenké plátky. Já dávám tak 6 - 8 stroužků na půl balení špaget (cca 2 porce).
Na pánvičce si rozpálíme olivový olej a dáme do něj plátky česneku. Teplotu nastavíme tak, aby olej trochu probublával, ale tak, aby česnek nezhnědnul.
Chvíli před tím, než jsou špagety uvařené naběračkou nalijeme trochu vody z hrnce do horkého oleje. Je možné, že to bude trochu prskat, ale jen chvíli... Olej s vodou ze špaget na pánvičce promíchejte. A nejjednodušší, ale výborná omáčka je hotová.
Špagety zceďte, vraťte zpátky do hrnce a zalijte celým obsahem pánvičky. Přidejte pepř, chili, petržel a promíchejte.. Koření tam nejde tolik, aby byly špagety hezky barevné... Nakonec přidejte nastrouhaný parmazán.
Špagety hned podávejte a ještě je na talíři posypte parmazánem.
A to je vše přátelé!

Žádné komentáře:
Okomentovat